Från löftesbrott till rena attacker

LO har nu gått med på att förstöra LAS-lagen om anställningsskydd. Beställningen för denna judasgärning kommer från den socialdemokratiska partitoppen. Vanligt folk ska tvingas tillbaka till ett svunnet 1800-tal där man fick stå med mössan i handen, tystad, maktlös.

Vi presenterar här en text av Ulf Nilsson, plåtslagare och fackligt aktiv inom Byggnads. Han har också genom åren slagits hårt mot bl. a. strejkrättsinskränkningarna som sosseregeringen genomförde, och i kampen mot att förstöra LAS har Ulf Nilsson varit en framträdande och tydlig röst, som manat människorna till organiserad strid för rättigheterna.

Vi i 24:7 ställer oss bakom slutsatserna i Ulf Nilssons text.
 

2021-11-10 / Av Ulf Nilsson

Förvånad blev nog ingen? 10 av 14 LO-förbundsledningar ansluter sig till attackerna på arbetsrätten. Heder åt de fyra som ännu vägrar. (Byggnads, Fastighet, SEKO och Transport).

Det är lätt att föreställa sig hur ängsligt det varit i LO-toppen, de månader som gått sedan endast Kommunal och Metall anslöt sig till beställningsverket från Näringslivet och Centerpartiet. Övriga förbund sa då nej. Nu skärptes kraven på rättning i ledet från den socialdemokratiska partiledningen. Och rättning blev det. Fattas bara annat.

Att se detta som något annat än ett gigantiskt svek är omöjligt. Vaga löften om omställningsstöd vid uppsägningar väger lätt när arbetsköparnas makt och rätt till godtyckliga avsked ökar.

LAS-uppgörelsen blir liksom inskränkningarna av strejkrätten ännu ett exempel på hur LO-förbundens ledningar lägger snaran om halsen på sina medlemmar. På order från S-högkvarteret.

Socialdemokraterna bekräftar därför på nytt att man gått från notoriska löftesbrytare till de som verkställer rena attacker mot LO-kollektivet.

Partipamparna och ministrarna har ingen kontakt med eller respekt för sin tidigare kärnväljare. Den så kallade klimatomställningen visar på samma sak. När energiministern Anders Ygeman fick frågor om de höga energi- och bränslepriserna, som slår hårt mot mångas ekonomi, konstaterade han bara torrt att:
” – Det måste kosta att släppa ut koldioxid om vi ska klara klimatmålen”. (Svt 2 okt.)

I sin adelsliknande avskiljda lyxtillvaro har han och hans gelikar ingen förståelse. De fattar inte att många varken kan jobba hemifrån eller har alternativ till sina diesel- eller bensinbilar för att få vardagen att funka.

Dessutom är inkonsekvensen enorm. Annie Lööfs krav på att skogsägarna ska få ökade möjligheter att skövla skogarna har S och även Mp nu sagt ja till. Hur mycket kommer inte det att påverka riskerna för ökad försurning, artdöd och utsläpp av koldioxid?

Inte konstigt att många börjar undra. Är det bara vanligt folk som ska betala notan och bära bördorna för klimatpaniken? Samtidigt som skattebetalarna tvingas ställa ofantliga summor till de privata bolagen, som driver den ”gröna omställningens”, förfogande.                   

Dela till vänner !