Det är dags för prisstopp

Polen tar nu i krisens spår bort all moms på matvaror och sänker den rejält på andra varor som bland annat bensin, gas och gödningsmedel.
24:7, nationella styrelsen 2022-06-27

Priserna i Sverige har
ökat med upp till ca 40 procent på ett år. Alltså innan ukrainakriget. Den exakta procentsatsen är svår att säga men alla vet att priserna skenar.

De stora kapitalägarna
och inte minst finanskapitalet gör enorma vinster, precis som de gjort under coronan medan vanligt anställt folk men också bönder och småföretagare går på knäna.

Alla signaler hittills
pekar också på att prisökningarna fortsätter.
Detta drabbar befolkningen, den stora delen, arbetande befolkning, mycket hårt. Så kan det inte få fortsätta.

Tillfälliga lösningar kan
vara sänkning av matmomsen, sänkning av skatten på drivmedelspriser etc.

Men det utarmar
samtidigt staten på intäkter medan kapitalägarna sitter i orubbat bo, och höjer priser för att hålla uppe redan skyhöga vinstnivåer.

Under coronan fick
dessutom företagen enorma belopp av staten, våra skattepengar. Och innan dess har vi, svenska folket, räddat banker på obestånd med enorma belopp. Samtidigt har lönerna stått still eller sänkts.

Därför borde staten införa:
• Prisstopp och prissänkningar på livsmedel.
• Prisstopp och prissänkning på drivmedel.
• Stopp för hyreshöjningar.
• Prisstopp och prissänkning på el. (Glöm inte att Sverige egentligen har ett mycket stort elöverskott men att EU-handeln med el tvingar Sverige att exportera vår el och samtidigt sätta pris efter högsta pris inom EU. Egentligen skulle vi i Sverige kunna ha mycket låga elpriser.

Det kommer att krävas folkligt engagemang för att driva igenom detta, precis som de gula västarna i Frankrike tog till gatorna för att värna välfärden, så måste även svenska folket lämna tv-sofforna, släppa rädslan och slåss för trygghet, välfärd och demokrati.

Ingen annan kommer att göra det åt oss.

Dela till vänner !