Anders Ehm ska ha jobbet tillbaka!

I morse den 8 mars var det manifestation för Andreas Ehm som fick sparken från Ringhals för att han skötte sitt uppdrag som huvudskyddsombud.

Manifestationen skedde vid Varbergs Tingsrätt där Transport driver målet att Andreas blev felaktigt uppsagd.
Den korta bakgrunden är att Andreas Ehm jobbade som huvudskyddsombud på ett inhyrt vaktbolag på Ringhals. Han påpekade brister i arbetsmiljön, bland annat att det saknades handsprit.
Han fick då absurt nog sparken! Vaktbolaget hänvisade till ”samarbetsproblem”.

Vi kan också berätta att Ringhals i efterhand konstruerade en omorganisation där personalen fick söka om sina tjänster. I den processen såg Ringhals till att göra sig av med de fackligt ansvariga. Sedan dess har det inte ens funnits skyddsombud på arbetsplatsen.

Vi i 24:7 var inbjudna och på plats för att visa vår avsky för den ökande pressen som personal känner på sina arbetsplatser idag.
Säger du något riskerar du sparken.

– De föreslagna förändringarna i LAS tar bort anställningstryggheten och gör de anställda ännu tystare. Arbetsplatsdemokratin är snart ett minne. Än finns det tid att stoppa lagförslaget men då krävs det stora folkliga protester, säger 24:7´s ordförande Bengt Johansson som var på plats. (blå jacka på bilden).

#LAS #skyddsombud #demokrati

Dela till vänner !