Ungdomsansvarig

Presentation av Jonatan Eriksson, ungdomsansvarig i 24:7

När jag var liten berättade min farbror hur det var när han växte upp. Han berättade om hur han i tioårsåldern slapp de milslånga resorna till skolan och istället fick börja i en nybyggd skola bara femtio meter från hemmet.

Han berättade om hur han fick jobb dagen efter examen. Hur han och hans arbetskamrater på SKF fick mer semester, om hur lätt det var att få bostad när han och hans första flickvän flyttade isär.

Jag och min morbror växte upp i samma stad, styrda av samma politiska majoritet men i helt olika tider.

Alla skolor jag har gått på har rivits eller lagts ner. När jag och mina klasskamrater tog examen 2009 var det finanskris. Vi var tolv elever i klassen och nio av oss fick börja våra vuxenliv som arbetslösa.

Min föräldrageneration har levt efter mantrat: arbeta hårt, bråka inte och rösta på sossarna så löser det sig.

De har blivit grundlurade. Det är dags att börja bråka med den elit som har skapat det träsk-samhälle som vuxit fram ur folkhemmet.

Titlarna på mitt CV är många. Diskare, bokbindare, köksbiträde, personlig assistent, säljare, elevassistent, parkarbetare m.m. I dag är jag lärare på en mindre skola på den halländska landsbygden.

Det som är och alltid har varit en strävan hos mig, mina arbetskamrater och vänner, är längtan efter trygghet.

Ekonomisk trygghet, trygghet på jobbet och i området där man bor. Det är något som det politiska etablissemanget inte kan ge oss.

Därför måste vi gå samman och skapa en rörelse för och av vanligt folk där vår trygghet och våra villkor inte förhandlas bort.

Det brinner jag för och ärligt talat, visst ser DU också att det är bråttom.

 

Folkrörelsen och partiet 24:7

073-922 09 41
info@24-7-varberg.se

Dela till vänner !